lauantai 29. joulukuuta 2012

Joululahjaneuleita

Nyt ovat kaikki joululahjaneuleet valmiita ja luovutettu eteenpäin. Ei minulla muita kesken ollutkaan kuin Rinsessa-myssy veljenvaimolle punaisesta Novita Woolista. Itseäni haluan muistuttaa, että Woolista tehdessä kannattaa aloittaa 120 silmukalla. Tästä 140 silmukalla aloitetusta tuli reilu ja vuoritinkin myssyn siksi punaisella trikoolla. Suojaahan tuo vuori myös vähän, joten ei sen lisääminen ollut pelkkä hätäapuratkaisu. Kuva kertoo, että kampaajalle pitäisi päästä ja äkkiä ;) (ja kuvassa siis oma, ei veljenvaimon aina niin hyvin leikattu pää).







Veljelle neuloin töppöset Novita Kelon jämistä koossa 46. Ohjeen runkona käytin samaa Dropsin ohjetta, jolla neuloin päiväkotitätien tossut aiemmin. Kelpo ohje ja ah, niin nopea. Vaikka neulominen onkin rakas harrastus, joskus (eli melkein aina ennen joulua) kiire silti yllättää...Itselle muistiin taas, että minun kannattaa tehdä lisäykset jatkossakin tässä ohjeessa neulomalla edellisen kerroksen silmukoiden välinen lanka kiertäen - koitin monta kertaa lisätä langankierroilla ohjeen mukaan, mutta siitä ei tullut siistiä.

Ja lisää Keloa: hartianlämmitin isoäidilleni, Dropsin ohjeella tämäkin. Tykästyin tuohon Keloon, se on jotenkin sellainen konstailemattoman oloinen lanka: ei halkeile ja on tasalaatuista. Ja juu, on myös vain puoliksi villaa, mikä lasketaan miinukseksi. Mutta sitä oli kiva ja joutuisa neuloa. Eilen törmäsin ihanaan neuleliiviin samasta langasta neulottuna ja hetken harkitsin neulovani samanlaisen itselleni. No, tänään olen jo unohtanut, missä tuon liivin näin, joten se siitä sitten ;). Jostakin Novitasta muistelin ohjeen olleen, joten lehtiä selailemalla se varmaan löytyisi (usein ohjeet vain alkavat elää ja houkuttaa ihan eri tavalla, kun näkee ne jossain muussa blogissa, eikä vain lehdessä).

Pari viikkoa ennen joulua sain ystävältäni toivomuksen uusista huopatossuista - koira kun oli pistellyt poskeensa vuosikausia palvelleet vanhat ja vanhassa talossa ei kuulemma pysy jalat lämpiminä, jos ei ole jalassa ensin Reinoja, niiden alla huopatossuja ja alimpana villasukkia. Tein tällaiset ihan perustossut vihreästä Novita Huopasesta, mitäpä niitä kirjailemaan, kun ei niitä koristeita näkisi kuin Reinojen sisäpuoli (ja tältä lahjaneulojaltahan loppui se aika kesken)... Nämä tein jollakin Novitan neulottujen huopatossujen ohjeella (niitähän piisaa), mutta seuraavaksi koitan muistaa tehdä virkaten, niin tulee paksummat tossut.

Miehelleni onnistuin salassa neulomaan lapaset 7 veljestä Nostalgiasta ja mustasta. Näyttävät kuvassa vähän mörvelöiltä - ja kyllä ne luonnossakin sellaiset ovat. Toivottavasti kuitenkin lämpimät, kun ovat kaksinkertaista lankaa koko matkalta. Nuo pystyraidat jäivät kummittelemaan aiemmin tehdyistä maatuskalapasista, mutta olisi pitänyt neuloa tavalliseen tapaan 3½:n puikoilla näissä käytettyjen 4:n puikkojen sijaan. Minä en saa siistiä jälkeä 7 veikasta noin isoilla puikoilla.

Tässä siis tämän vuoden joululahjat. Kummilapset jäivät kokonaan ilman neuleita tänä jouluna, mutta onneksi heitä voi lahjoa muulloinkin :). Itse sain lahjaksi yhdet Kertut ja toiset perussukat - ihanaa, omat sukat kun olivatkin jo niin moneen kertaan parsittuja. Ja juuri ennen joulua voitin ihanan palkinnon Knits and Crafts -blogista, mutta siitä lisää myöhemmin.

13 kommenttia:

  1. Paljonhan siä sait neulottua! Toi hartianlämmitin on erityisen kaunis.

    VastaaPoista
  2. Kauniita jouluneuleita! Se on kyllä hyvä laittaa muistiin noita muokkauksia. Mä aina luulen muistavani, mutta eihän niitä muista millään :D

    VastaaPoista
  3. Paljonko sulla meni tuohon hartianlämmittimeen keloa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. N. 2½ kerää. Tein pienimmän koon, mutta luultavasti kaikki koot tulisivat kolmesta kerästä.

      Poista
  4. Oi ku hienoja!
    Minäkin kuule monenmonen vuoden tauon jälkeen taas musituttelen kutomista mieleen :D. villasukat tytölle jo tein, joskin aika möykkyräiset niist tuli :D:D ja koiran villatakki on ihan just valmis. ehkä se minustakin pikkuhiljaa kutoja kehkeytyy, joskin edelleen mieluummin ompelen :D

    VastaaPoista
  5. Kauniita neulomuksia! Ja ompeluksia! :) Onko nuo tossut huovutettu, reinon sisään menevät?

    VastaaPoista
  6. Ihania neuleita! Miunkin pitäis muistaa laittaa ylös noita muokkauksia..

    VastaaPoista
  7. Hienoja neuleita kaikki! Nuo Dropsin tossut näyttää niin hauskoilta että täytynee kurkata ohjetta :)

    Oikein Hyvää Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
  8. Kiitos linkeistä, noita huovutettujen ohjetta olinkin jo harkinnut etsiväni.
    Onnellista Uutta vuotta

    VastaaPoista
  9. Tosi kivoja joululahjoja! Onnea ja käsityöintoa myös uuteen vuoteen!

    VastaaPoista
  10. Ihania joululahjoja olet neulonut :) kaunis tuo hartiahuivi, voisi itsekin neuloa jonkun huivin paksummasta langasta joskus.

    VastaaPoista
  11. Kivoja lahjoja. Hartianlämmitin on aivan ihana!

    VastaaPoista