torstai 13. joulukuuta 2012

Isoihin ja pieniin jalkoihin


Pikkuapulaisen päiväkotihenkilökunnan tossuttaminen jatkuu. Koska en mistään löytänyt miehekästä tossumallia, neuloin ainoalle miespuoliselle lastentarhanopettajalle sukat. Tällä ohjeella olen tehnyt yhdet sukat ennenkin, vuosia sitten, ja nyt sen neulominen houkutti jälleen. Ohje löytyy Novitan talvinumerosta vuodelta 2008. Tein tuolla samalla kuviolla joskus myös lapaset, minusta kuvio on kaikessa yksinkertaisuudessaan kiva ja siihen saa mukavasti käytettyä niitä kaikkein pienimpiä lankakerän loppuja. Näistä sukista tuli aika retrot väritykseltään, mutta tykkään kyllä niistä. Nilkan resori saa sukat näyttämään tosi hassuilta ilman jalkoja, siksipä ne onkin kuvattu mieheni jaloissa. 


 Pikkuapulainen pyysi yhtenä aamuna viime viikolla uusia sukkia (karu totuushan on, ettei suutarin lapsilla ole kenkiä ja neulojan lapsen villasukat ovat liian pieniä), valitsipa hän itse punaisen langankin niihin. Seuraavana aamuna olivat koon 28 sukat valmiina, mutta kun niitä hänelle esittelin, sain kuulla, että ne kuuluu viedä "armeijan pataan" (meillä siis oli ollut jossain välissä puhetta Pelastusarmeijan joulupatakeräyksestä). Pienen maanittelun jälkeen sukat kuitenkin kelpasivat, vaikka hyvä kohdehan tuo joulupatakin olisi toki ollut.

8 kommenttia:

 1. Sinulla tuntuu valmistuvan näitä neuleita hengästyttävään tahtiin! Ihania sukkia ja wau tuota edellisen postauksen tossujen määrää!

  VastaaPoista
 2. Kirjeneulesukat ovat tosi upeat! Saaja ilahtuu varmasti! Itse ainakin tulisin ikionnelliseksi tuollaiset saatuani. Itse neuloin kahdelle kouluttajalleni (työn ohessa opiskelua) sukat, mutta kiitosta ei kuulunut kummaltakaan... No, enpä lannistu tuosta, kertoo tietenkin jotain ihmisestä jos kiitosta ei kuulu.

  VastaaPoista
 3. Hui, miten nopeasti on sukat valmiit. Minulla menisi koko syksy yhtiin sukkiin :D Upeaa!

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat.Ja ihanasti lapsi ajatellut myös muiden varpaita :)

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoista on kuulla, miten päiväkotihenkilökunta tulee hienot lahjansa ottamaan vastaan.

  VastaaPoista
 6. Ihania neuleita.
  Ihanaa ja Tunnelmallista Joulua Sinulle

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat.
  Rauhallista Joulua

  VastaaPoista