sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Pukin puuhia

Minulla on ollut tapana neuloa jotakin Pikkuapulaisen päiväkodin tädeille jouluksi. Ensimmäisenä päiväkotivuonna tein sukkia, toisena lapasia. Nyt ovat ryhmä ja sen myötä tädit vaihtuneet ja tänä vuonna ajattelin tehdä taas jotain jalkaan laitettavaa. Aikaa on ollut vähemmän kuin aiempina vuosina (tai ehkä suunniteltuja projekteja enemmän), joten halusin neuloa jotain vähän nopeampaa. Löysinkin Dropsin sivulta tossuohjeen, joka on helppo, ihan kiva ja todella nopea (minunkaan hitaalla neulomistahdillani ei yhteen tossuun ole juuri yhtä iltaa kauempaa mennyt). Ongelma näissä Dropsin ohjeissa turkulaiselle on se, että ohjeiden mukaista lankaa ei tästä kaupungista saa, sillä missään täkäläisessä kaupassa ei myydä Dropsia. Salosta saisi, mutta sinne en sentään lähtenyt ajelemaan, koska ajattelin Tapion kaupasta tilaamisen tulevan halvemmaksi kuin bensakulut (varsinkin, jos ei tilaa mitään ylimääräistä siinä mukana).

Ylimmät tossut tein jo ennen Tapion tilausta, niissä on  lankana on Marks&Kattens Samo, jota saa mm. Lankamaailmasta. Toiset tossut ovat Eskimo Printiä, kolmannet ihan tavallista Eskimoa, neljännet Novitan Keloa ja kaksi alinta paria ovat Eskimo Tweediä. Keltaisiin tuli mielestäni liian löysä tossun suu ja ne jäävätkin varmaan minulle itselleni. Niinpä tein vielä nuo yhdet Kelosta, mikä yllätyksekseni tuntuikin sopivan näihin tossuihin parhaiten (tai ainakin pidin eniten siitä syntyneestä neulepinnasta. Ohjetta myöskään ei tarvinnut mitenkään soveltaa, vaan ihan oikea koko tuli Eskimon silmukka- ja kerrosmäärillä neulottuna).

Nyt on puikoilla päiväkotisedän sukat ja niiden jälkeen pääsen neulomaan muutaman joululahjan vielä sukulaisille tai ystävillekin. Ompelukone on nukkunut muutamaa joululahjasurautusta lukuunottamatta talviunta. Kankaita on leikattuinakin odottamassa, mutta talvi (varsinkin tämä syyspuoli siitä) on minulle aina lanka-aikaa, kankaat ja ompelu alkavat toden teolla houkutella vasta kevättalvella.

11 kommenttia:

 1. Ihania tossukoita! Laitankin ohjeen muistiin, kiitos linkistä :)

  VastaaPoista
 2. En voi kuin ihailla, miten olet jaksanut tehdä tossut koko päiväkotiporukalle! Näyttääpä tosi hyvältä! Ja kiitos tossuvinkistä.

  VastaaPoista
 3. Ihania tossuja! Pitaisi itsekin taas alkaa neuloa enemman...josko joku ihana lanka pehmeisiin sukkiin...
  Noista Dropsin langoista viela sen verran etta ei tarvitse valttamatta Saloon asti ajella. Paimiossa on ihana Tunnelmapuoti, josta loytyy pieni valikoima Dropseja(tosin sielta tarttuu mukaan usein myos kaikkea muuta ihanaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Hanna! Täytyypä käydä Paimiossa :)

   Poista
 4. Ihania tossuja! Ja sukkia edellisessä! Pitäisi itsekin ostaa!!! uudet oikein pitkävartiset sukat! Tai no ehkä se mumma vielä jaksaa kutoa, kun en ole edelleenkään mennyt kantapää-oppiin! ;) Ehkä ensi vuonna..

  VastaaPoista
 5. Mä oon noita Dropsin lankoja tilannut paljon tuolta Tapiolta ja toimitus on yleensä tosi nopea. Mutta nyt oon kyllä jo siirtynyt siihen että käytän Dropsin ohjeissa usein Novitan lankoja tai sitten Lankamaailmasta ostettuja. Ainoastaan Dropsin Fabel on sellainen mitä pitää tilailla.

  VastaaPoista
 6. Kylläpä on ihania tossuja, ja paljon :) Ihana lahjaidea!

  VastaaPoista