tiistai 25. joulukuuta 2012

Joululahjaompeluksia

Tänä jouluna sain tehtyä itse vähän enemmän joululahjoja kuin muutamana edellisenä jouluna. Nyt, kun paketit on aukaistu, voin esitellä, mitä pukinpajassa on syntynyt. Päivitän ensin ompelukset siitä syystä, että yksi neule on vielä kesken. Kyllä se valmiiksi tulee ennen kuin joulunpyhät loppuvat.

Sampsukasta tilatusta Iloiset tatit -velourista tuli mekko miehen sukulaistytölle. Kaavana luottokaavani, jolla olen tehnyt Pikkuapulaiselle monta mekkoa ja joka on muunnelma Ottobren 6/2010 Ines-puserosta. Mekon koko on 98 cm.

Mekon saajan siskolle ompelin velourhousut, joiden lahkeeseen lenteli iloisen kirjava lintu. Housujen laventelinvärinen velour ja resori on tilattu Ikasyriltä, applikaation velourtilkut ovat vanhaa jäämistöä (nokka tosin taitaa olla resoria, kun ei kaapin kätköistä löytynyt oikean väristä velouria). Kaava on Saimi Ottobresta 1/2009 ja koko on 116 cm. Lintu-applikaatio on Homemade Gifts Made Easy -sivulta.

Edellisten ompelusten saajien serkkupojille ompelin housut ja haalarit. Housut ovat 92 cm-kokoiset Saimit ja auto-applikaatio on samalta sivulta kuin aiempi lintukin. Sammaleenvihreä velour on omista kokoelmista löytynyttä, ajat sitten tilattua, samoin haalareiden ihana Leijonavelour. Olen tuota leijonaa säästellyt vuosikaudet, koska se on niin ihanaa. Nyt kummipojalle raaskin siitä ommella pikkuruiset haalarit koossa 68 cm. Olalla on kam-nepparit ja selkäpuolella leijonat ovat takaapäin. Haalarin kaava on Ompeluelämää-ryhmästä Facebookista meandi-tyyppiset haalarit.

Meillä on maailman paras pihasauna, jota käyttävät oman perheemme lisäksi veljeni perhe ja vanhempani. Kaikkiin perheisiin ompelin lauteiden mukaan leikatun laudeliinan Raijan aitan Toimikas-pellavakankaasta. Pinkkireunainen jäi meille omaan käyttöön, sini- ja vihreäkanttiset menivät joululahjoiksi. Laudeliinoista on vaikeaa saada mitään järkevää kuvaa, mutta niiden toimivuus on (yhtä lukuunottamatta) jo testattu.

Joulun alla pidin myös pientä pussukkatehdasta. Näitä oli mukava ja nopea ommella, olinhan katsonut Farbenmixin Facebook-sivun vinkkaamana videon, jossa ommellaan pussukka 15 minuutissa. Kaikki pussukat ovat vuoritettuja ja pehmustettuja.

Oikein hyvää, rauhallista ja käsityörikasta joulun jatkoa kaikille!

5 kommenttia:

 1. Olet ollut tosi ahkera lahjantekijä. Ja kaunista jälkeä on syntynyt moneen tarpeeseen.
  Hyviä loppuvuoden päiviä ja mukavaa uutta vuotta.

  VastaaPoista
 2. Mahtavat joululahjat olet saanut aikaan! Lintuapplikaatio on tosi kiva.

  VastaaPoista
 3. Hei hyvä ompeluvinkki! Totahan täytyy kokeilla. Olenkin aina ihmetelly, miten ton vetskan saa siististi.
  Kässäintoa sinullekin taas vuodeksi etiäpäin!

  VastaaPoista
 4. Kivoja lahjoja olet tehnyt. Täytyisikin yrittää tuollaisia pussukoita ommella.

  VastaaPoista