sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Ihan itselle

Voitin juuri ennen joulua Knits and Crafts -blogin arvonnassa ohjeen ja langat Lumipallo-pipoon. Vaikka polte oli kova, annoin itselleni luvan neuloa pipon vasta, kun kaikki joululahjat olivat valmiina. Tykkään ohjeesta kovasti, näitä tulee varmasti tehtyä useampia: mallineule on helppo, mutta siitä syntyvä pinta on hauska, ja piposta tulee lämmin. Myös lanka, minulle uusi tuttavuus, Schachenmayr Nomotta Extra Merino Big, oli aivan ihanaa. Sitä tulikin jo hankittua lisää Käsityö-Elisasta, suunnitelmissa on vähän epätavallisen värinen Lumipallo ;) Ohjeen mukaan pipossa tulisi olla tupsu, mutta halusin jättää sen pois, kun en ole tupsuihin omissa pipoissani tottunut.

Minua harmittaa, etten tullut ottaneeksi kuvaa voittopaketissa, jossa langat olivat - niin kauniisti Meiju oli paketoinut, olipa päällä soma tupsukin. Sen on Pikkuapulainen jo korjannut omaan varmaan (?) talteensa.

Olen saanut myös ommeltua itselleni. Jo ajat sitten ostin Sampsukasta kettukuvioista joustofroteeta tarkoituksenani tehdä siitä tunika. Leikkasinkin tunikan valmiiksi jo syys- tai lokakuussa, mutta joulun jälkeen sekin vasta tuli ommeltua. Tykkään kyllä retromeiningistä vaatteissa, mutta silti en ole varma, onkohan tämä vähän turhankin retro, tai muuten vain liian levoton ilmeeltään. Joustofrotee on kuitenkin tosi kivan tuntuinen päällä, joten eiköhän tästä ihan käyttövaate tullut. Kaava on jälleen muokkaukseni SK 4/2010:n tunikasta.

4 kommenttia:

 1. On kiva pipo. Olen tässä miettinyt tämän vuoden käsitöitä (eihän se koskaan niin mene kuin alkuvuodesta miettii) ja tullut siihen tulokseen, että pipoja täytyisi neuloa.

  Kiva tunika!

  VastaaPoista
 2. Hieno on Lumipallo-pipon lopputulos! Ja tosiaan, menee tuo ilman tupsuakin hienosti :).

  Ihana tunikakin :)

  VastaaPoista
 3. Näyttää ihan sopivalta. Minusta itselle ompelu on lähes ylivoimasen vaikeaa.

  VastaaPoista
 4. Voi, olet kaunis! Ja pipo on todella hieno :)

  VastaaPoista