lauantai 25. helmikuuta 2012

Kerttu Käärme, kulmakunnan kiltein kyy

Hiihtoloma alkaa täälläpäin Suomea olla lopuillaan. Minulle oli Pikkuapulaisen toimesta asetettu lomalle vain yksi tavoite: "Hiihtolomalla äiti ompelee minulle käärmeen!" Eipä siis auttanut jäädä odottelemaan inspiraatiota, vaan ryhtyä tuumasta toimeen. Kerttu Käärme ei ole maailman kaunein kyy, mutta ainakin se on kiltti ja erittäin käsintehdyn näköinen ;) Pikkuapulainen otti Kertun riemulla vastaan, joten päätin itsekin olla huomioimatta niitä seikkoja, joihin en ole tyytyväinen. Lapsen ilo on kiitoksista paras.

Puikoilta on pudonnut yhdet raitasukat seiskaveikan uusista kevätväreistä, raidoissa vähän Fibonacci-lukuja, tosin vain viiteen saakka (turkulaisille nämä luvut ovat erityisen tuttuja, sillä paikallisen sähkölaitoksen tornissa on sarja niitä). Sukat ovat kokoa 39/40 ja puikolla oli silmukoita 12, jotta niistä tulisi napakat.

Jo aiemmin olen ommellut ihanasta Nordic Forest -velourista Pikkuapulaiselle paidan, joka vain on jäänyt päivittämättä. Kaavana jälleen Ottobren 4/2010 Papana, vaikka olen useasti jo päättänyt, että nyt pitää ottaa käyttöön joku isompi kaava. Itse asiassa olen jo jäljentänytkin kaavan seuraajan jostakin Ottobresta (joku perusraglanpaita siis), mutta en halunnut lähteä tekemään koepaitaa näin ihanasta kankaasta.

8 kommenttia:

 1. Piristävän väriset sukat ja hieno käärme sekä paita.

  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Voi miten suloinen käärme (minulla on erittäin paha käärmekammo, mutta tuo näyttää oikein kiltiltä).

  VastaaPoista
 3. Minäkin pelkään käärmeitä, mutta tuo näyttää kyllä oikein kiltiltä :) Aivan ihanaa tuo metsäkangas! Hitsi, pitäisi itsekin opetella ompelemaan...

  VastaaPoista
 4. Pirtsakat sukat, aivan ihana paita ja hellyttävän suloinen käärme :)

  VastaaPoista
 5. Meiän kulmakunnalla on paljo häijymmän näkösiä kyitä. Tosta lukujonosta en ymmärtäny yhtään mitään... papanapaita on pirtsakka!

  VastaaPoista