maanantai 6. helmikuuta 2012

Kevätaurinkoa sukissa

Kiitos kommenteista edelliseen postaukseen! Minakaalle tiedoksi tuosta pinkki-lila-sydänvelourista, että valkoinen kuultaa aika lailla läpi, eli ei ole mikään huippuihana kangas livenä (ainakaan minun mielestäni), mutta varmaan useimpien pikkutyttöjen mieleen silti.

Pitkästä aikaa neuloin sukat ihan itselleni. Näin Machia Designissa Turun ja Raision rajalla niin ihanan aurinkoista lankaa, että se oli ostettava. Lanka on Schoppel Wollen Admiral 6 fach ombré ja kaksi 50 gramman kerää riitti minun jalkoihini (38/39) sopiviin sukkiin hyvin, vähän pidemmätkin varret olisi voinut tehdä, mutten uskaltanut. Pitäisi opetella neulomaan sukat kärjestä lähtien, niin tämä ongelma poistuisi, sen kun vaan kitkuttelisi varsia, kunnes lanka loppuu.

Koska kevätaurinko paistaa muutenkin kuin sukissa, on mieli siirtynyt jo odottamaan kevättä ja kesää, vaikka pakkanen paukkuukin. Näissä tunnelmissa ommella surautin Pikkuapulaiselle paidan Hannan kankaasta joskus ostamastani pallotrikoosta. Tuli niin kiva, että onneksi tuota trikoota on vielä parissa muussakin värissä odottamassa. Kaava on Young Designers' Ottobresta 3/2011. Ensimmäistä kertaa kanttasin pääntien jollain muulla kuin resorilla ja voisi se hiukan joustavampikin olla, mutta menee kuitenkin päälle. Tällä kertaa onnistuin ompelemaan jotain, joka todella miellyttää: kokeilin heti pääntien tehtyäni (ennen hihoja ja sivusaumoja siis), meneekö paita Pikkuapulaiselle ja sitä ei olisi millään saanut ottaa pois. Lupasin ommella sen valmiiksi mahdollisimman nopeasti ja niin sain tehdä työn loppuun. Koska kesään kuitenkin on vielä aikaa, on t-paita puettu villakerraston päälle :)

5 kommenttia:

 1. Melkoisen namu pallopaita ja kivat sukat. Tykkään itsekin noista Admirallangoista..

  VastaaPoista
 2. Teilläpä ollaan jo kevättunnelmissa!

  VastaaPoista
 3. Ihanat aurinkosukat ja suloinen pallopaita, pirtsakka =)

  VastaaPoista
 4. Taas on niin komeat keväiset käsityöt.
  Blogissani olisi haaste sinulle.

  VastaaPoista
 5. Onpas ihanan aurinkoiset sukat :)
  Voi ku ois kärsivällisyyttä ja taitoa kutoa :D

  VastaaPoista