lauantai 15. lokakuuta 2011

Ailitus

Kiitokset kommenteista edelliseen mekkopostaukseen! Mekko on luovutettu vastaanottajalleen, joka varmasti piti siitä yhtä paljon kuin kaikki nelivuotiaat pitävät pehmeistä paketeista ;)

Pikkuapulaisen päiväkodissa on ihana henkilökunta. Olen päättänyt tehdä heille tänä vuonna joululahjoiksi Ailin lapasia. Tässä ensimmäiset kolme paria, neljä paria on vielä lankakasana pöydällä (seiskaveikkahan on ollut tarjouksessa useammassakin paikassa, mikäpä siis parempi syy hamstrata lankaa?). Yhteen pariin menee lankaa n. 85 grammaa. Ohjehan on ihana: nopea, helppo ja silti lopputulos näyttää kivalta. Jos jollakin on siis vielä Ailien ohje kokeilematta, suosittelen lämpimästi! Näillä voisi helposti täyttää pukinkontin. Itse olen tosin päättänyt aikapulan vuoksi jättää joululahjat neulomatta tänä(kin) vuonna - jos päiväkotitätejä siis ei lasketa.

Muutama viikko sitten ompelin Pikkuapulaiselle Teekannutunikan (Ottobre 4/2007) ihanasta maatilatrikoosta. Tätä kangasta olen katsellut sillä silmällä jo varmaan vuoden, mutta vasta nyt tulin tilanneeksi Royal-tuotteesta siellä olleen viimeisen puolen metrin pätkän. Tunikan malli ei tästä tanssikuvasta oikein välity, mutta onhan näitä nähty monissa blogeissa.

13 kommenttia:

 1. Kiva tunika, ihana tanssikuva ja voi mitkä tossut :)

  Minulla on vielä Allit neulomatta, milloinkahan saan aikaiseksi.

  VastaaPoista
 2. Ailit ovat tosiaan vallan mainioita neulottavia. Pitkä aika kun olen viimeksi tehnyt. Ehtisiköhän jossain välissä tehdä taas tuollakin mallilla.

  VastaaPoista
 3. Kauniita Alleja! Mallista tykkään minäkin.

  VastaaPoista
 4. Aika ihana idea neuloa hoitotädeille lapaset. Ja vielä noin nättejä kaikki :)

  VastaaPoista
 5. Kauniit nuo ailit, justiinsa eilen katselin myös samaa ohjetta, mutta kun ei ollu oikein sopivia värejä :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita lapasia! ja tunika myös, kangas ihana!

  VastaaPoista
 7. Kauniita! Blogissani on sulle tunnustus, nappaa mukaasi, jos haluat. :)

  VastaaPoista
 8. Olet neulonut kauniita Aileja! Nolona tunnustan, etten ole niiden tekoa kokeillut, vaikka monesti mielessä on ollutkin...

  VastaaPoista
 9. Mummini teki aina tällaisia lapasia,kiitti ohjeesta <3

  VastaaPoista
 10. Hauskat tumput:) Päätyivät suoraa to do-listalle!

  VastaaPoista
 11. Tuon lapasmallin miäkin tunnistin jo lukematta, vaikka en oo koskaan tehnykkään. Minun mummon nimi on Aili. Taidankin nyt ottaa mallin ohjeen muistiin.

  VastaaPoista
 12. Ihana tunika ja kivat lapaset! En ole aiemmin tainnut sun blogissa vieraillakaan. Näyttää tosi kivalta. Noi töppöset sun tytön jalassa on ihan huiput! :)

  VastaaPoista
 13. Tosi hienoja. Mulla toi maatilakangas makaa kaapissa vielä kun en ole ehtinyt siitä mitään tekemään :)

  VastaaPoista