torstai 29. syyskuuta 2011

Ei kahta ilman kolmatta

Virkkasin hyväksi havaitsemallani ohjeella (Sandnes Mandarin 0706 -lehtisestä) jo kolmannen mekon tänä vuonna. Tällä kertaa 4-vuotiaan kokoa (aiemmat ovat olleet 1 v. ja 2 v.). Lankana oli ohjeen mukainen Mandarin Petit, josta tykkään valtavasti - pehmeää, hyvin värit säilyttävää, virkatessa tosin vähän halkeilevaa, muttei pahasti. Tätä mekkoa oli hauska virkata, värit toivat melkein kuin aurinkoa syksyisiin sadepäiviin. Vaikka tämä onkin kesämekko, toimii se minusta oikein hyvin pitkähihaisen paidan päälläkin. Kuvassa mekko ei toki istu niin hyvin kuin voisi, onhan mallina 2-vuotias ja koko paljon suurempi. Mekon malli on kuitenkin sellainen, että henkarilla kuvattuna se näyttää aina huonolta.

Hauska sattuma oli, että samana päivänä kuin tämä lahjaksi menevä mekko valmistui, peri Pikkuapulainen serkultaan nelisen vuotta sitten tekemäni samanlaisen mekon. Tuota mekkoa olen nähnyt käytettävän vuosien varrella ahkerasti (ensin mekkona, sitten tunikana) ja silti se ei ollut kuluneen tai vanhan näköinen. Pikkuapulainen ihastui ikihyviksi (paljon enemmän kuin siitä mekosta, minkä hänelle tänä kesänä virkkasin) - olihan se sentään isomman serkkutytön vanha :)

14 kommenttia:

 1. Kaunis mekkonen! Varmasti tuollainen mekko on jokaisen pikkutytön unelma.

  VastaaPoista
 2. Ihanat värit mekossa ja tosiaankin kaunis malli!

  Minäkin olen paljon virkannut Mandarin Petit langasta ja tykkään kovasti pehmeydestä. Ainoa miinus se halkeileminen, mutta ei sekään nyt hirveän häiritsevää ole...;)

  VastaaPoista
 3. Tämä on kyllä ihana malli! Kukkaset kruunaavat vielä kokonausuuden. :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis mekko ja ihanat värit. Lanka on kyllä yliveto. Kestää ja pysyy hyvänä. Olen siitä tehnyt yhden todella rakastetun ja pidetyn paidan joka pysyi kuosissaan kunnes jäi pieneksi. Ei mennyt miksikään.

  Tämä on nyt jo kolmas kerta kun laitan tämän kommentin. Ehkä se vielä suostuu ilmestymään.

  VastaaPoista
 5. Kerrassaan iloinen ja pirteä mekko! Tällaisia töitä katsellessa sitä alkaa aina haaveilla itsekin jostain isommasta virkkausprojektista, mutta ainakaan toistaiseksi en vielä ole uskaltanut...

  VastaaPoista
 6. Ihana! Pitäisi varmaan itsekin kokeilla virkattua/neulottua mekkoa jossain vaiheessa, niin somia ovat! Blogi täynnä muutakin kaunista, ensivisiitti ei jää viimeiseksi! :)

  VastaaPoista
 7. Tämä on aivan ihana mekko, kaunein näkemistäni! Olisin ikionnellinen, jos voisin tehdä tällaisen 2 v. tytölleni täksi kesäksi. Olisiko mitenkään mahdollista pyytää tätä ohjetta?? sp. miia.phillips@gmail.com

  VastaaPoista