sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Se päivittää sittenkin

Kiitos kommenteista edelliseen postaukseen! Vielä olisi neljä paria Aileja tehtävänä. 
Pitkää blogihiljaisuutta tulin katkaisemaan pienen pojan villahaalarilla. Novitan syksy 2010 -lehdessä on ihana ohje, jonka jo toistamiseen tein 80 cm koossa (ensimmäisestä ei ole kuvaa, mutta se oli kovin pidetty ja lämmin, kunnes jäi Pikkuapulaiselle pieneksi. Pieneksijäämistä nopeutti lievästi se, että pesin haalarin liian kuumassa ja sain sen huopumaan jonkin verran. Aika taidokasta, sillä seiskaveikasta neulottuja sukkia kyllä olen surutta välillä pessyt 60 asteessa ja eivät ne ole miksikään menneet). Tykkään valtavasti tuosta Polkka-langan (tai tässä kylläkin Linnut-langan) ja luonnovalkoisen 7 veljeksen yhdistelmästä. Raitoja kohdistamalla lopputuloksesta tulisi rauhallisempi, mutta kärsivällisyyteni ei riitä siihen.

Haalari on menossa synttärilahjaksi mieheni sukulaispojalle, joka piakkoin juhlii ensimmäistä syntymäpäiväänsä. Lankoina ovat Linnut-sarjan pöllö ja luonnonvalkoinen seiskaveikka, joita kului yhteensä 313 grammaa. Ohjeesta poiketen olen neulonut pyörönä sekä lahkeet että hihat ja olkapäät olen yhdistänyt kolmen puikon päättelyllä (tehtyäni sillä ensimmäisen kerran joskus kauan sitten en ole enää muihin olkasaumojen ompelutapoihin palannut). Myös 2 kerrosta virkattuja kiinteitä silmukoita vetoketjuhalkiossa on oma lisäykseni, jonka halusin, koska muuten lopputulos epäsymmetrisistä raidoista johtuen olisi ehkä ollut liian levoton.   

10 kommenttia:

 1. Ihana! Tosi kiva juurikin tuo valkoinen vetoketjun reunus! Ja nättejä nuo edellisen postauksen tumput, täytyy kokeilla heti kun kerkiän.. :)

  VastaaPoista
 2. Todella suloinen haalari, ja varmasti lämpöinen <3

  VastaaPoista
 3. Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 4. Hieno haalari. Vastauksena kysymykseesi, vinoraidat on tehty vaihtamala silmukoiden paikkaa kuin palmikkoa tehtäessä. Ja "vaihdettavia" silmukoita on aina 1 per puikko, eli ikäänkuin kaksi samalla rivillä.

  VastaaPoista
 5. Hieno haalari, tuommosta en ite jaksais ikinä tehä.
  Onkohan meiän koneessa vika, vai ootko oikeesti kirjottanu loput tekstistä pystyyn. Luin kyllä kaikki. :D

  VastaaPoista
 6. Vieläkin näkyy, että "kärsivällisyyteni ei riitä siihen" ja sen jälkeen kaikki kirjaimet on yksitellen vasemmassa reunassa pystyssä. Mitähän muilta koneilta näkyy?

  VastaaPoista