lauantai 20. lokakuuta 2012

Pientä ja nopeaa

Viime viikonloppuna pääsin käärimään pakettiin pienet junasukat, jotka neuloin ihanalle kummipojallemme. Kuvassa sukat näyttävät keltaisilta, mutta ovat kyllä oikeasti luonnonvalkoisesta Novita Woolista neulotut. 2,5 mm:n puikoilla tuli sen verran tiukkaa jälkeä, että pääsen neulomaan seuraavat, mutta isommat sukat aika pian. Mikäs sen mukavampaa!
 
Poikkesin jokunen viikko sitten Helmikankaassa Laitilassa matkallani Uuteenkaupunkiin (valitettavasti Friikaan tutustuminen jäi tälläkin reissulla tekemättä). Ihana petroolinvärinen velour halusi ehdottomasti lähteä mukaani (samoin pätkä Noshin sinistä kuumailmapalloneulosta ja nerokkaasti pesin sen yhtä aikaa tämän velourin kanssa. Lopputuloksena ovat siniset pilvet taivaalla kuumailmapallokankaassa). Aikomukseni oli aluksi ommella velourista jotain itselleni, mutta koska miehenikin piti kankaasta ja sen väristä, tein siitä kotihousut hänelle. Housuihin tein vyötärökaitaleen mustasta resorista, jolla kanttasin myös taskujen suut. Taskujen reunat ja lahkeiden käänteet ompelin näkyvästi mustalla langalla ja overlock-ompeleella - enkä ole oikein varma, tykkäänkö lopputuloksesta vai en. Mutta kyllä ne nyt kotihousuina menevät. Kangas ainakin on ihanaa.

Seuraavaksi houkuttaisi kokeilla Tosimummon tuplahihaohjetta. Kun vaan saisi jostain aikaa (ja kärsivällisyyttä) leikata kankaat...

1 kommentti:

  1. Tosi kivat housut. Voi kun saisi aktivoiduttua tuolla ompelun saralla!

    VastaaPoista