perjantai 5. lokakuuta 2012

No, nähtiin sitten sekin päivä...

... sanoi mies, kun kerroin olevani tosi tyytyväinen tähän ompelukseen. Kaava on Ines Ottobresta 6/2010 koossa 98 cm, tosin pidensin helman mekkopituuteen (mallia otin Småfolkin mekosta) ja lisäsin hihansuille resorit. Kaikki resorit ompelin ensimmäistä kertaa nelinkertaisina ja ihan vaan suoralla ompeleella kiinni, ei mitään kaksoisneulalla säätämistä (tai eihän siinä muuta säätämistä yleensäkään ole kuin se neulan vaihtaminen).

Ines-puseron puhvihihat sopivat minusta mekkoon oikein kivasti (puserossa ne saavat käyttäjänsä näyttämään vähän kehonrakentajalta, ainakin joskus omaan silmään tuntuu siltä). Tällä kaavalla tulee tehtyä varmasti mekkoja enemmänkin. Viime aikoina vaan olen pihiyttäni tilannut puseroita varten vain puoli metriä kangasta ja tähän sitten tietysti tarvittaisiin 60 cm. Nyt ei voi kuin todeta (aikoja sitten) edesmenneen Pikkumummoni sanoin: "Turha nuukuus ja pien varkaus ei kannata." Tämä kangas on Jätti-Rättilöytöjä, hintaa varmaan sen tavalliset 6 euroa metriltä, niinpä olenkin raaskinut ostaa tarpeeksi pitkän pätkän.

 

3 kommenttia:

 1. Kivalle näyttää!
  Voi kun itsekin rohkaistuisi ompelemaan noita joustavia kankaita.

  VastaaPoista
 2. Ihana! Meillä tytär tykkää juurikin noista puhvihihoista :D Onneksi ne paidat ihan ostetaan, mun ompelutaidot on niin onnettomat :D Täytynee taas suunnitella siltikin reissua jättirättiin :D

  VastaaPoista
 3. Voi, mäkin olen tehnyt tällä kaavalla joskus.. pitääpä kaivaa kaava taas esille! :) Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista