tiistai 25. syyskuuta 2012

Minä tein sen!!!

En ole Pikkuapulaisen syntymän jälkeen kuvitellutkaan neulovani mitään pienen lapsen villahaalaria isompaa (ja niitäkin ani harvoin). Niinpä selkäpiitä vähän kylmäsi, kun veljenvaimo kysäisi, voisinko neuloa heidän pojalleen villatakin koossa 170 cm. Koska kuulin pojan itse ehdottaneen asiaa, en hennonut kieltäytyä. Novitan vuonna 2006 ilmestyneestä nuorisoextrasta löysin ihan perusribbineuleisen villatakin ohjeen oikeassa koossa ja vielä luottolangalleni, 7 veljekselle. Tiedän, että monet neulovat useita villatakkeja vuodessa ja vieläpä monimutkaisin palmikoin tai mallineulein, mutta minulle tämä oli saavutus! Kuvassa takki on survottu minun ei-niin-nuorekkaan vartaloni päälle, mutta saajallaan se tulee varmasti näyttämään ihan kivalta (takki meneen synttärilahjaksi joulukuussa, mutta luotan siihen, etteivät kohta 12-vuotiaat pojat ole kiinnostuneita tätiensä neuleblogeista). Väriksi toivottiin tummanvihreää, mutta 7 veljeksen syksyn värikartta päätti, että takista tulee oliivinvihreä. Lankaa tähän meni vähän yli 600 g. Metallinen vetoketju löytyi Eurokankaasta. Takkiin neulottiin alavara vetoketjulle ja möhlisin sen kiinnittämisen niin, että jouduin kertaalleen ratkomaan ompelukoneella vetoketjun päälle ompelemani alavaran irti. Jokainen neuloja tietää, että ratkoja ja neule samassa lauseessa mainittuina eivät tiedä hyvää... Selvisin kuitenkin kauhunväristyksillä ja nyt vetoketju kulkee kivasti. Ja alavaraa en aio koskaan enää neuloa, vaikka ohjeet sanoisivat mitä.

18 kommenttia:

 1. Hieno takki! Sellainen klassisen pelkistetty, miellyttää kovasti minun silmääni.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on varmasti poika tyytyväinen neuletakkiinsa! Tuohan on ihan hirmuinen kunnianosoitus taitojasi kohtaan, kun tuossa iässä pyydetään jotain käsin tehtyä. Hieno!

  VastaaPoista
 3. Upea takki! Sinä oot kunnon tätsy, kun teit pojan pyynnöstä hienon takin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ainakin tätsy yrittää parhaansa :)

   Poista
 4. Ihana, ihana täti. Seuraavaksi voisit tehdä naapurintädille samanlaisen:) Tai se kyllä ilahtuis piposta, vink vink.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, toivottavasti kelpaa saajalleenkin.
   Epäilen naapurintädin saavan tällä tahdilla ennemmin pipon kuin villatakin... Tällä hetkellä täytyy kuitenkin keskittyä naapurinsedän Sulo Vilen -pipoon.

   Poista
  2. Eeeiii...Voiko siihen laittaa tekstin: Vain puu- ja pihatöihin??

   Poista
  3. Ei missään tapauksessa, vaan arki- ja juhlakäyttöön niin sisällä kuin ulkonakin.

   Poista
  4. Heh hee, katsotaan nyt ensin, tuleeko siitä pipoa lainkaan...

   Poista
 5. Hieno on! Varmasti pojan mieleen :)

  VastaaPoista
 6. Hienon takin olet neulout! Hyvä huomata, että muillakin toimii tädin syyllistäminen neulerintamalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tältä tädiltä vaan ei synny niin täydellistä ja kaunista jälkeä kuin sinun työsi :)

   Poista
 7. Komia on takki ja varmasti mieleinen :)

  VastaaPoista