maanantai 28. maaliskuuta 2011

Mekkoja Pikkuapulaiselle

Lainasin jo toistamiseen kirjastosta ihanan Ompele lapselle, vaatteet 0-4-vuotiaalle -kirjan (tekijä Elsebeth Gynther ja painos vuodelta 1980). Tämähän on kaikkien lastenvaatteita ompelevien suursuosikki. Laitoin (kuten varmaan monet muutkin) kustantajalle pyynnön harkita uusintapainosta, sillä Turun kirjastoissa ainakin kirjasta on aina useita varauksia. Vastaus oli ystävällinen ja ei ainakaan ihan tyrmäävä:
Kiitos palautteestanne! Weilin+Göös kustantaa nykyään suurteoksia ja suurteossarjoja. Olemme samaa yhtymää WSOY:n kanssa. WSOY:n tietokirjaosasto selvittää Ompele lapselle vaatteet 0-4 -vuotiaalle -kirjan uusintapainoksen mahdollisuutta. Tässä vaiheessa ei voida kuitenkaan vielä
luvata mitään, koska kirjan tekijänoikeudet pitää ensin selvittää.

Käsityöt ja retro ovat nykyään todellakin suosittuja.

 
Itse olen toistaiseksi käyttänyt kirjasta vain liivimekon kaavaa, mutta monta muutakin ihanaa (takki, haalari, lakki...) sieltä löytyisi. Yläkuvassa Pikkuapulaisen liivimekko nro 3, joka valmistui viikonloppuna. Alakuvassa taas ensimmäinen mekko, jonka tuolla kaavalla tein. Molemmat kankaat on tilattu Iinulta, maatuskamerkki taas Hanhelista.
Tuon ensimmäisen mekon jälkeen päädyin tekemään mekon yläosasta kaksinkertaisen (siis pääasiassa olkaimien osalta), koska kyllästyin temppuilemaan kanttinauhan kanssa. Toki muitakin vaihtoehtoja olisi, mutta tuosta tuli mukavan ryhdikäs lopputulos. Jo toisen mekon tein niin, mutta siitä ei valitettavasti ole kuvaa. 

4 kommenttia:

 1. Ihanat mekot! Meidän kirjastossa ei ko. kirjalle taida olla lukijoita/tekijöitä, kun hyllyssä saa olla rauhassa.
  Täälläkin iski mekkoinnostus viikonloppuna ja aloin ommella Hellulle (n. 100cm) mekkoja urakalla ja kun kankaita riittää, niin niitä tulee läjä. No, ehkä muutama menee muuallekkin, kun samankokoisia tyttöjä on ympäristössä. Noiden pikkumekkojen ompelu vaan on niin hauskaa...

  VastaaPoista
 2. Tosi nättejä mekkoja ja mikä söpöliini mallineito :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja mekkoja ja pikku apulainen on tosi söpö :)

  VastaaPoista
 4. Nätit mekot :)
  Ja oi kyl mahtavaa jo s ton sais uusintapainoksena.
  Mulla toi kirja on, mut ku siin ei ole itse kaavoja.... :(

  VastaaPoista