keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Virkattu mekkonen

Tyypilliseen tapaani jämähdin jälleen samaan tuttuun ohjeeseen miettiessäni lahjaa miehen sukulaistytölle, joka maanantaina juhli ensimmäistä syntymäpäiväänsä. Ohjeen koot tuntuvat olevan reiluja, sillä tämä olisi enemmänkin kohta 2-vuotiaan Pikkuapulaisen kokoa kuin 1-vuotiaan, mutta onneksi lapsilla on taipumus kasvaa. Lankana on Schachenmayr Catania, jota kului 243 grammaa. Olisin oikeastaan halunnut tehdä mekon ohjeen mukaisesta Mandarin Petit -langasta, koska sen voi pestä 60 asteessa, mutta koska lähin lankakauppani ei tuota myynyt ja aloittamisella oli kiire, päädyin Cataniaan. En tosin tiedä, montako silmukkaa ajallisesti voitin, kun 2 km kauempana olevassa kaupassa olisi Mandarinia myyty... No, seuraavan mekon langat käyn hakemassa sieltä (näkyi olevan Modan tarjouslankakin nyt heinäkuussa...).

9 kommenttia:

 1. No on kyllä kaunis. Mie oon tuosta cataniasta neulonut kymmeniä puseroita ja olen kyllä välillä pessyt 60:ssa, eikä ne oo olleet moksiskaan. Eikö molemmat langat ole ihan puuvillaa?

  VastaaPoista
 2. Ai että on nätti ja kivat värit :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana mekko! Puuvillaahan ei periaatteessa saisi edes pestä kuuttakymppiä alemmassa lämpötilassa (irtoava väri ei tartu), vaikka lämpötilamerkinnät on osittain "hatusta temmattuja".

  VastaaPoista
 4. Tosi söpö mekko! Ihanat nuo kukkaneliöt yläosassa, ja kivat värit. Täytyypä painaa malli mieleen ja ehkä kokeilla samantapaista itsekin :)

  VastaaPoista