sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Kevään merkki

Kiitos kommenteista edelliseen postaukseen! Tiimalasikantapään kanssa pähkäily jatkuu ehkä joskus, mutta nyt ajattelin vähän aikaa pitäytyä siinä ihan perinteisessä kantapäässä. 

Jossain toisessakin blogissa sanottiin, että kevät saa aina aikaan puuvillalankojen virkkausvillityksen. Niin minullakin. Talvella en kuvittelisikaan koskevani virkkuukoukkuun, kesällä taas usein on puikoilla jo seuraavan talven villakamppeet - virkkausinnosta on siis otettava kaikki irti silloin, kun se iskee. Tällä kertaa virkkasin Pikkuapulaiselle mekon ohjeella, jolla olen tehnyt aiemminkin kaksi mekkoa (ja epäilen, ettei tämäkään jää viimeiseksi). 


Ohje on ihanan yksinkertainen ja se löytyy Sandnes Mandarin 0706 -lehtisestä. Lankana ohjeesta poiketen tällä kertaa Schachenmayr Catania, jota kului 290 grammaa. Mekon koko on 2-vuotiaan ja se onkin 1v 8kk:n ikäiselle Pikkuapulaiselle vähän iso vielä.

Hyvää pääsiäistä kaikille! Toivottavasti aurinko paistaa kaikkialla yhtä komeasti kuin täällä.

9 kommenttia:

 1. Tosi kiva mekko :). Mukavaa pääsiäistä ja kyllä, aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta...

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko!
  Upeat ilmat olleet meillä(kin) päin. Tänään avasin ulkoneulontakauden auringon lämmittäessä, ihanaa.
  Hyvää Pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis mekko! Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Tosi ihana mekko!

  oon muuten tehnyt kuopukselle samasta ohjeesta puolihameen. Nythän sen voisi jatkaa liivimekoksi asti :).

  VastaaPoista
 5. Hyvät värit. Mitä ite oon tehny tytölleni mekkoja silloin vuosia sitte,niin ne veny kivasti vielä monta vuotta jälkeenpäin leveydessä ja neiti on käyttäny niitä tunikoina myöhemmin. Mekot on oikein monikäyttövaatteita!

  VastaaPoista
 6. ompa ihana! mun neulomis-taidot ei riitä tollaseen, kateellinen siis olen!

  VastaaPoista
 7. voi kuinka suloinen mekko. Itse juuri suunnittelen joko virkkaavani tai neulovani nyt 6 kk tytölleni 1v. synttäreille mekon. Tekemäsi on aivan ihastuttava. Saakohan tuota Sandnes Mandarin 0706 - ohjelehtistä enää mistään?

  VastaaPoista