perjantai 6. joulukuuta 2013

Hiljaista kuin huopatossutehtaalla

on ollut tässä blogissa. Tämä syksy on ollut erilaisten hyväntekeväisyystempausten aikaa. Ensimmäiseksi oli Saumanvara-ryhmän (Facebookissa) Roosanauhahuutokauppa. Siihen tein kaksi pussukkaa (kuvissa ovat vielä myyntitekstitkin jäljellä). Kaupaksi menivät, vaikka pupupenaaliin olin kaikkea muuta kuin tyytyväinen. Lisäksi laitoin huutokauppaan neulomani n. 150-senttisen tytön lapaset Viking Odin -langasta.


Välissä neuloin kolme paria kalastajan lapasia, joista tosin on kuvattu vain nämä kaksi lasten paria. Lankana 7 veljestä ja värit saajien toiveiden mukaan. Lila-turkoosit ovat varsinaiset jämälankaihmeet, montaa senttiä ei jäänyt mistään langasta jäljelle. Menisipä aina näin.Pikkuapulaiselle, nyt jo 4-vuotiaalle, iski ison tytön kriisi. Ensimmäiseksi pannaan joutuivat kypärämyssyt, nuo ah, niin ihanat ja suojaavat, ainakin äidin mielestä. Seuraavaksi tuli ilmoitus: "Mä en enää käytä korvapipoja!" Ja juuri, kun olin tässä aiemmin onnistunut hamstraamaan jopa kaksi ihanaa Teelikamenttenin Vekkuli-pipoa... Eipä siinä auttanut kuin laittaa ompelukone surisemaan, jotta lapsella olisi katu-uskottava pipo päiväkotiin mennessä. Tähän olimme molemmat tyytyväisiä. Kaava on Ottobren 4/2012 Baggy Look, vuoritettuna tosin ja applikaation heppa on jostain netin syövereistä. Ihana Googlen kuvahaku, joka pelastaa applikoinnin kuin applikoinnin!Sitten tuli isänpäivä. Miehen sukantekeleet olivat kulkeneet laukussa koko syksyn ja valmistuivat ajallaan, vaikka välillä näytti siltä, että isänpäiväpakettiin päätyisi vain pariton sukka. Lanka on teetee Pallasta, ihan huippulanka ainakin neulomistuntumaltaan. Jos jaksaisin neuloa 3 mm:n puikoilla enemmän, käyttäisin tätä varmasti.

Pikkuapulaisen papalle, omalle isälleni siis, teimme yhteistyössä t-paidan, johon jäljensin rintaan tytön Pappa-kirjoituksen. Vähän jännitin, miten tämä onnistuisi, mutta onneksi oli irtirevittävää tukikangasta paksusti alla. Kaava on Joka tyypin kaavakirjasta.


Lankakaupassa käydessämme Pikkuapulainen iski silmänsä upouuteen Regia Fluormania -lankaan. Lanka oli riittoisaa ja  neuloin siitä myös samankokoiset sukat Hope-keräykseen. Sukkien kuvaa en tähän hätään löytänyt, mutta aika lailla samalta näyttävät kuin nuo Pikkuapulaisenkin sukat. Minun makuuni langan värit vaihtuvat vähän turhan hitaasti, ainakin tällaisissa pienissä sukissa, mutta ovathan ne muuten kivat. Lanka ei ole tuntumaltaan erityisen mukavaa, mutta värit ovat kyllä kirkkaat :)Epäilen, että viimeinen tämän vuoden hyväntekeväisyysprojekti oli osallistuminen Suomen suurimpaan joululahjaan, jossa ommellaan pehmoleluja lastenosastoille eri sairaaloihin. Minulta lähti Tyksiin kaksi pöllöä ja yksi lintu. Ketunkin piti lähteä mukaan, mutta se nyppyyntyi koepesussa niin kovasti, etten kehdannut laittaa sitä keräykseen, kun näytti jo valmiiksi käytetyltä. Mutta se sai rakastavan kodin meiltä. Pehmojen kaavat ovat kaikki netistä, lintu täältä, pöllö täältä ja kettu täältä.Suhtaudun realistisesti päivitystahtiini, joten seuraavaksi täällä varmasti esitellään paketeista kuoriutuneita joululahjoja, joita pukinpajani koittaa kone ja puikot sauhuten tehdä. Sitä ennen kuitenkin haluan toivottaa kaikille täällä piipahtaville

rauhallista ja onnellista joulua!


5 kommenttia:

 1. Ihania! Ja hyviin tarkoituksiin <3

  VastaaPoista
 2. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2014! =)

  VastaaPoista
 3. Kaikkea kivaa täältä löytyi. Ihana tuo pappa-paita!

  VastaaPoista
 4. Mistä olet bongannutkin noin monta hyväntekeväisyysjutta! yhessä vaiheessa oikein etin jotain, enkä oikein löytäny mieleistä. Vein sitte seurakunnan diakoniatyön keräykseen pussillisen neuleita varastosta.

  VastaaPoista
 5. Mahtavia kaikki :) Hyvät joulut. :)

  VastaaPoista