maanantai 13. toukokuuta 2013

Äitienpäivälahjoja ja kaavakokeiluja

Päivitystahtini on taas hitaanlainen, samoin muiden blogien seuraaminen on ihan jäissä, koska huomaan olleeni erittäin riippuvainen Google Readerista, joka ei enää toimi... Miten muut Google Readerin käyttäjät ovat korvanneet tuon tyhjiön? Feedlyä koitin, mutta en oikein tykännyt siitä, koska haluaisin koko ajan nähdä, kuinka paljon lukemattomia päivityksiä on saatavilla ja Feedly näyttää vain osan niistä kerrallaan (tai sitten en vain osaa käyttää sitä). Blogilistaan taas en haluaisi enää palata oltuani käyttämättä sitä 5 vuotta.

Se käsityönörtteilystä. Eilinen äitienpäivä meni ja nyt pääsen esittelemään lahjat, jotka annoin. Äidilleni neuloin Revontulen Novita Polusta (väri punajuuri) ja ompelin trikoopaidan Marimekon Humppilan tehdasmyymälästä ostamastani trikoosta (kukkahattukuvassa paita on minun päälläni). Isoäidilleni virkkasin hatun Drops Bomull-Lin -langasta Dropsin ohjeella. Ihan kiva hattu, mutta liian iso (yleensä onnistun aina virkkaamaan liian pieniä päähineitä ja tällä kertaa virkkasin vähän turhankin varman päälle) ja lierin viisikulmainen muoto jäi vähän häiritsemään, olisi pitänyt olla lisäämättä silmukoita aina samoissa kohdissa. Hatun koristeluissa on käytetty Novitan uutta Bambu-lankaa (joka siis ei ole kovin bambuista, kuten edellinen oli) ja joitan puuvillalankojen jämiä.   


Ompelurintamalla olen kokeillut uusia kaavoja. Ottobren Hoops (3/2012-lehdestä) ei esittelyjä kaipaa, niitä on näkynyt blogeissa tosi paljon, mutta minä ompelin Pikkuapulaiselle ensimmäisen vasta nyt (viime postauksessa oli jo yksi lahjaksi mennyt Hoops, mutta vasta tämän näin sovitettuna). Kiva kaava ja muiden kokemuksista viisastuneena tein kaavasta suoraan vähän pidemmän version. Koko on tässä 104 cm, mutta pituus 110-koosta.

Tämän vuoden Ottobren kesänumerossa oli Seesaw-mekko, jota halusin heti kokeilla (varsinkin nähtyäni siitä versioita ilman kaulusröyhelöä). Ostin Jätti-Rätistä 1,2 metriä "hippibussitrikoota" tarkoituksenani tehdä siitä koeversio veljentytön mekkoa varten. Kun Pikkuapulainen näki kankaan, ihastui hän siihen oikopäätä. Onneksi tuo pätkä riitti mainiosti sekä 104- että 146-kokoiseen Seesawiin. Isommasta mekosta ei ole kuvaa, mutta se on muuten samanlainen kuin tämä pienempi, mutta kantit ovat limenvihreät. Tällä kaavalla aion tehtailla useampiakin mekkoja sekä pienemmässä että isommassa koossa, tosin yläosaa aion molemmissa pidentää nelisen senttiä.

Päivitystahtiini luottaen luulen kirjoittavani seuraavaa päivitystä kesälomalla. Siihen asti aurinkoista toukokuuta kaikille täällä vieraileville!


8 kommenttia:

  1. Voi miten ihania lahjoja teitkään! Tuo hattu on kyllä kaunis! Ja miten söpö malli uusissa vaatteissaan <3

    VastaaPoista
  2. minä käytän bloglovin palvelua melkein kaikkien blogien seuraamiseen.
    tuo hattu on aivan ihana!

    VastaaPoista
  3. Upeita lahjoja olet tehnyt! Minullakin on tuota tähtikangasta, pidän siitä. Tyttönen poseeraa suloisesti:-).

    VastaaPoista
  4. Onpa hieno hattu! Kivoja uusia vaatteita pikku apulaisella.

    Minulla kyllä toimii Google Reader vielä. Ihan tyhmää kyllä, että sen toiminta on loppumassa.

    VastaaPoista
  5. Käytän Bloglovin'ia, mutta kyllä Google Reader oli parempi. Bloglovin' näyttää vain postauksen alun, ja jos se ei heti iske, ei tule klikattua itse blogia auki... Toisaalta kommentointi on helpompaa sitten kun se blogi on klikattu auki, toisin kuin Google Readerissa, jossa ei tarvinnut klikkailla yhtään mitään. :)

    VastaaPoista
  6. Pienet tytöt on jotenkin palleroisia, kasvaessaan ne muuttuu tytöiksi ja sittemmin neideiksi.
    Hattu on kyllä todella kaunis ja Revontuli on sitä aina.

    VastaaPoista
  7. Ihania töitä taas! Reader ei tosiaan näy, mutta mulla toimii kyllä bloggerin lukuluettelo ainakin vielä ihan normaalisti...

    VastaaPoista