lauantai 9. maaliskuuta 2013

Legginsit kuin kesäkimppu

Äitini oli ihastunut tarjouksessa näkemäänsä Nallen kukkaketosarjan kesäkimppulankaan ja osti sitä kolme kerää. Sain nuo iloisen kirjavat kerät lahjoituksena ja heti (kuultuani, ettei äiti halua niistä itselleen mitään) päätin, että niistä on neulottava jotakin suurempaa Pikkuapulaiselle (jos mikään tuollaiselle metrin mittaiselle neulottava nyt on "jotakin suurempaa"). Koska lapsi itse oli useaan kertaan pyytänyt villahousuja, oli niiden neulominen luontevin valinta. Novitan talvi 2010 -lehdestä löytyi kiva villalegginsien ohje, jota käytin näiden pirteän kirjavien pöksyjen viitteenä - joskin tietysti tapani mukaan neuloin pyörönä kaiken (kuka nyt ompelisi saumoja, kun sen voi välttääkin!?). Tein tarkoituksella legginseistä sen verran reilut, että mahtuvat ensi talvenakin, sillä suunnitelmissa on neuloa settiin vielä pusero, ja juu, samasta langasta tietysti. Eipähän ainakaan ole väritön vaatekerta tulossa. Nämä ovat siis tarkoitetut välivaatekäyttöön, eli haalarin ja sisävaatteiden välissä ulkona pidettäviksi. Kahdesta 100 gramman kerästä sai 110 cm -koon pöksyt - ja raidatkin on lahkeissa (tapojeni vastaisesti) kohdistettu. Lisää kukkaketoa on luonnollisesti hamstrattu tulevaa villapaitaa varten.

Ompelurintamalla on kovin hiljaista (keväinen puuvillakankaiden ompeluvimma odottaa vielä vuoroaan). Yhden liivimekon kuitenkin surautin Mekkotehtaan Elina-kaavalla. Ikasyristä aikanaan ostettuun sydänvelouriin liihotteli pöllö, jonka kuva on napattu jostain netin syövereistä (en muista mistä, mutta "Free applique pattern" siinä luki). Mekossa on pöllöön sopivat violetit kanttaukset hihansuissa ja pääntiellä, eivät vain näy kuvassa. Hetken mietin, kannattaako näin huonosti toisiinsa sopivia värejä yhdistää, mutta sitten annoin inspiraation viedä... Pöllöpolon nokka on tainnut kokea jossain kohtaa kovia, mutta kyllä tämä applikointi tästä vielä iloksi muuttuu ;)

17 kommenttia:

 1. Iloiset villapökät! Muistan, kun n. 17 vuotta sitten lapsillani oli vain harmaat ja ruskeat, täyttä villaa tosi. Niin ne ajat muuttuu. Villahousupakko ei ole niin pakko vaan iloinen asia.

  VastaaPoista
 2. Ihaat pöksyt ja tosi söpö mekko!

  VastaaPoista
 3. Iloiset villapöksyt! Onneksi olkoon valiista sellaisista. Itselläni pahasti kesken ja inspiraatio hukassa. Paidan kuvia odotellessa :)

  VastaaPoista
 4. Oi, miten kauniit villapöksyt! Vau! Ja kuvakin on niin soma!

  VastaaPoista
 5. Mäkin tahtoisin tuollaiset! Ihanat:) Eikä hävettäisi yhtään tätä äitiä käyttää tuollaisia!

  VastaaPoista
 6. Onpa pikkuapulaisen hiukset kasvaneet :) Ihanat leggingsit ja pöllöaplikaatio on tosi hieno.

  VastaaPoista
 7. Ihanat villahousut, niin tasaiset ja hienosti raidoitetut :)

  VastaaPoista
 8. Voi hyvänen aika miten hienot villahousut! Hakkaa moneen kertaan minun lapsuudenaikaset! Inhosin niitä yli kaiken. :)
  Nyt rupes (toivon mukaan) minullakin ompelukone laulamaan.

  VastaaPoista
 9. Ihanat villahousut! Tuollaiset olisi ihanat itselläkin :D

  VastaaPoista