keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Korvaläppätupsupipo ja liukuhihnakettuja

Neuloin äidilleni uuden korvaläpällisen palmikkotupsupipon Dropsin ohjeella (vanhasta piposta onkin aikaa vuosia, en pitkänkään etsimisen jälkeen onnistunut löytämään sitä vanhasta blogistani, vaikka tiedän, että se jossain siellä on Edit. 16.2. löytyihän se sieltä). Uuden pipon malli on tosi kiva, korvaläpät istuvat jämäkästi korvilla ja pipo suojaa myös niskaa tavallista paremmin. Tällainen pitäisi neuloa myös Pikkuapulaiselle, mutta hänen vaatetuksessaan tulee useimmiten valittua tehtaan tekemä kypärähuppupipo sen kätevyyden ja suojaavuuden vuoksi. Silti tekisi mieli neuloa tällainen hienostelukäyttöön kauppa- ja kyläilyreissuille... Lankana on Schachenmayr Extra Merino Big, uusin pipolankasuosikkini. Tuntuvat nuo Dropsin Nepal-langalle suunnitellut ohjeet toimivan tosi hyvin Extra Merino Big'llä, kertaakaan en ole mitään mallitilkkuja neulonut tai silmukkamääriä muutellut ja hyvää tulee.
Pikkuapulaiselle ompelin kettuhousut velourista. Samalla ompelin toisetkin samanlaiset velourhousut miehen sukulaispojalle, vähän pienemmässä koossa tosin. Ihan samanlaisten ompelu on toki vähän tylsää, mutta tuo kettukuva (Farbenmixin ilmaisohjeiden sivulta) oli niin suloinen, että pitihän sitä käyttää toistamiseen. Pidemmän päälle en kyllä jaksaisi tällaisia liukuhihnatöitä tehdä, uuden kuvan ompeleminen on kuitenkin aina niin kivaa (ja jännittävää). Housujen kaavana on Saimi Ottobresta 1/2009.


5 kommenttia:

 1. Voi miten todella kaunis pipo! Ja kettuhousut ovat varmasti käyttäjälleen mieluiset. :-)

  VastaaPoista
 2. Nyt tuli ihan ykköspipo: tosi hyvän näköinen, käytännöllinen ja koko sopii kuin valettu - ja kaikki samassa paketissa, täydellinen neulomus!

  VastaaPoista
 3. Nätti pipo. Jotenkin sinun tyylinenkin. Luulisin.

  VastaaPoista
 4. Oi,tuollainen pipo olis tarpeen! Tosi hieno!

  VastaaPoista
 5. Ihana pipo ja kivat kettuhousut.

  VastaaPoista