lauantai 18. elokuuta 2012

Sukulaislapsille

Tehtyäni veljentytölle kylpytakin heinäkuussa lupasin sellaisen hänen veljelleenkin. Toiveet olivat tummanvihreä ja ei mitään kuvaa (vaikka sieluni silmin näin sen punaisen Angry Birds -linnun tätä vihreää froteeta vasten niin hienona...). Onneksi löysin kankaaseen lähes täydellisesti sopivan vinokantin. Kaava tähän oli jostakin Suuresta Käsityölehdestä, olisiko ollut joulunumero vuodelta 2006 tai -07. Koitin kovasti tehdä XS:n leveydellä ja M-koon pituudella, mutta SK ei ollut kaavojen asettelussa tehnyt tuota muuntamista yhtä helpoksi kuin Ottobre yleensä on. Kylpytakkien ompelusta ei vieläkään tullut suosikkihommaani: kaikki paikat ovat täynnä sitä froteeröhnää - niin ompelukoneessa kuin sen ulkopuolellakin.

Koska tädit haluavat olla tasapuolisia ja veljentytön kylpytakki oli synttärilahja ja veljenpojan ei, tein veljentytölle paidan kaapissa jonkin aikaa marinoituneesta lammastrikoosta. Olin aikanaan ostanut kangasta liian ison pätkän Pikkuapulaisen vaatetta varten, enkä siksi ollut raaskinut leikata sitä aiemmin. Kaava on Ottobren 4/2012 Fancy Mix ja koko 146 cm.

Sitten seuraa tässä neuleblogissa suuri ilmoitus: seuraavaksi aion päivittää ihan oikean neuleen (edellinen kerta olikin huhtikuussa)! Joskus mietin, pitäisikö blogin nimi vaihtaa neuleista joksikin muuksi. Toistaiseksi se kuitenkin pysyy samana, sillä olen mielestäni enemmän neuloja kuin ompelija, vaikka neuleita valmistuukin tuskastuttavan hitaaseen tahtiin...

3 kommenttia:

  1. Vähän aikaa meni, ennen kun tajusin, mitä on lammastrikoo. Ajattelin sen olevan jotain erikoisainetta. :)
    Ruusumekko on hieno. Kylpytakissa on ollu varmaan aika väsääminen, kun sen täytyy olla niin iso. Olen joskus tehny yhen ja siitä tuli lähes teltta.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, että lapsilla on täti, joka osaa ommella. Niillä on kuulemma äiti, jonka ompeluksista ei meinaa tulla mitään (eikä hän kovin paljoa ompelekaan):)

    VastaaPoista