sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Heinäkuun sankareille

Kesäloma ei näy ainakaan nopeuttavan päivitystahtia, vaikka ompelukone surisee ja puikot heiluvat ainakin melkein joka päivä. Osa töistä on hyshys-juttuja, osa vain suuritöisiä.

Heinäkuun alkupuolella olemme päässeet juhlimaan synttäreitä useammankin kerran, tällä kertaa tein lahjoista kaksi itse. Ensimmäisenä Riine-mekko (Mekkotehtaasta tottakai) koossa 86/92 cm 2-vuotisjuhliaan viettäneelle neitokaiselle. Kukkapuuvilla on ihanan kevyttä ja värikästä (livenä ihanampaa kuin kuvassa) ja hankittu heräteostoksena Eurokankaasta.
Veljentyttäreni täyttää 8 vuotta ja hänen äitinsä toivoi lahjaksi eläinaiheista kylpytakkia. Hankin Ottobren kylpytakkikaavapaketin ja tein takin koossa 152 cm, mutta, kuten kuvista näkyy, aika iso tuli, kun on vain hiukan liian pieni minulle, joka kuitenkin olen 165 cm pitkä... No, onneksi kylpytakissa koko ei ole niin tarkka - ja lapsillahan on taipumusta kasvaa. Heppa-applikaatioon selässä olen oikein tyytyväinen ja sen tekokin sujui (hitaasti, mutta) ongelmitta. Muu olikin sitten pelkkää suurta taistelua. Yleensä tykkään (ja ymmärrän) Ottobren ompeluohjeista ainakin melkein kaiken, mutta tällä kertaa shaalikaulus meni aivan yli ymmärryksen. Kääntelin ja vääntelin ja ompelin ja ratkoin sitä yhden päivän, kunnes luovutin. Niinpä takissa on huppu ja shaalikaulus löytyy roskiksesta... Onneksi olin tehnyt applikaation ensimmäiseksi ja halusin säästää sen, muuten koko takki olisi luultavasti tehnyt kaulukselle seuraa... 

5 kommenttia:

 1. Suloinen Riine mekko. Aivan ihanaa kangasta!

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko, nätin kankaan olet löytänyt. Itse vielä odottelen samaista kirjaa saapuvaksi :)

  VastaaPoista
 3. Itsetehdyt lahjat on niitä parhaita! Pikkutytön mekko on syötävän suloinen:)

  VastaaPoista
 4. Suloinen mekko ja takkikin näyttää tosi hyvältä :)

  VastaaPoista
 5. Hyvinhän tuo näyttää istuvan huppuversionakin. Minusta saunatakin pitää ollakin reilu.

  VastaaPoista