torstai 8. joulukuuta 2011

Äiti tykkää oranssista...

...kertoo Pikkuapulainen aina väreistä puhuttaessa. Taitaa olla totta, ainakin viime aikojen käsitöistä päätellen.


Miehelle neuloin pikaisesti pipon ihanasta Lanas Stop Oporto -langasta, jota turkulaiset saavat ostaa Käsityö-Elisasta (toimivat kuulemma tämän langan maahantuojina). Uskomattoman pehmeän ja kutittamattoman oloinen lanka, 80 % merinovillaa ja 20 % alpakkaa - tätä tulee varmasti käytettyä pipolankana paljon! Jos vaikka joskus viitsisi tehdä pipon itselleenkin (muille on niin paljon mukavampi neuloa, että itse tulee kuljettua ostopipoissa)...


 

Pitsiä ja juhannusruusuja -blogissa oli ihana kettuaplikaatio tässä taannoin ja sitä kautta päädyin Farbenmixin ilmaisohjeiden sivulle. Sieltä löytyneellä kaavalla tuli ommeltua niskatyynynorsu tuliaisiksi kyläpaikkaan. Kankaat löytyivät omista varastoista ja täytteenä on vanha tyyny. Niin joo ja se kettuaplikaatio... Tulostin kyllä ohjeen siihenkin, mutta se odottaa vielä toteutustaan. 
Vasemmanpuoleinen kuva ei selittelyjä kaipaa. Aileja, taas.Yksi pari vielä ja sitten siirryn (ehkä) johonkin toiseen lapasmalliin hetkeksi. Ei tosin niin, että Ailit vieläkään kyllästyttäisivät.

11 kommenttia:

 1. Kivan näköinen pipo! Tuota lankaa pitää kokeilla joskus.. Voi tuota elefanttia,tuossa kyllä niska lepää :)
  Ja aivan samoilla väreillä minäkin tein Ailit :)

  VastaaPoista
 2. Nätit neuleet ja pirtsakat väritkin.

  VastaaPoista
 3. Olen myös oranssi-fani! :) Kiva tyyny-idea!

  VastaaPoista
 4. Kaunis pipo ja väri on kyllä ihana! Pehmoisen näköinen norsu, olen nyt selaamassa noita ilmaisohjeita, kiitti vinkistä :)

  VastaaPoista
 5. Voi mikä ihana blogi! Mitenhän en ennen ollut tänne eksynytkään? Blogiini jättämäsi kommentin kautta nyt tänne löysin. Liityin lukijaksi :)

  Tosi ihania juttuja olet tehnyt. Lempparini oli tuo villahaalari! Kyllä jotkut osaa! Itse en osaa neuloa vähääkään, kun kouluaikana vaihdoin just koulua, kun sitä oltas harjoteltu ja uudessa koulussa neulomisjutut oli tehty jo aiemmin. Tyydyn siis ihastelemaan muiden neulomuksia.

  Papanapaitaan liittyen kirjoittelin oman blogini kommenttilaatikkoonkin, mut laitan tähänkin, et OB 6/09:ssä on samanlainen paita isommassa koossa. Se on siis raglanhihainen ja minusta näyttää ihan samalta kuin papana. Tais olla pyjamapaitana siinä lehdessä. Olen omilleni tehnyt sillä kaavalla melkein kaikki paidat, tosin jonkun verran muokkaillut jo nyt ajan kanssa. Leveys kannattaa ottaa kokoa pienemmästä kuin pituus.

  VastaaPoista
 6. Pitäähän sitä nyt joku lempiväri olla! Meillä ei oikein miesväki minun tekemiä pipoja pitele.

  VastaaPoista
 7. Kaikenlaista ihanuutta löysin blogistasi. Varsinkin nuo lapaset on hienot. :)

  VastaaPoista
 8. Melkeinpä on minunkin taas kokeiltava noita Aileja ... Lapaspula vaivaa perheemme teinejä...

  VastaaPoista
 9. Voi miten söötti norsuliini. Kiva pipo - minä ostin miehelleni joululahjaksi pipon, en saanut kudottua...

  VastaaPoista