maanantai 16. toukokuuta 2011

Pikaisia surautuksia ja äitienpäivälahjoja

Pääsipä vierähtämään aikaa viime päivityksestä. Kiitokset mekkokehuista, nyt vain odotellaan, että ne mekkosäät tulevat takaisin.

 Kevät pääsi tullessaan yllättämään, yhtenä aamuna vain huomasin, ettei Pikkuapulaista enää voi laittaa päiväkotiin paksu talvilakki päässään. Siispä äkkiä nettiä selaamaan ja etsimään pipo-ohjeita (tämän olen ennenkin huomannut: kun jokin ohje täytyy löytää äkkiä, ei käsityölehtipinoa huvita alkaa selailemaan - netistä kun kaikki löytyy nopeasti ja usein on vielä monia kuviakin samoista ohjeista). Oivia ohjeita löysinkin. Ensimmäisen pipon tein Myllymuksujen ihanasta piparikukkajoustofroteesta ohjeella, joka on Kukikkaat kuosit -blogissa. 

Huomasin pipojen ompelun olevan mukavaa ja nopeaa puuhaa, niinpä niitä täytyi heti ommella pari lisää. Alakuvissa olevat pipot ompelin Blomma åker vagn -blogin ohjeella. Molemmat pipot on tehty Ikasyrin kankaista.


Äitienpäiväksi halusin tehdä äidilleni sukat. Langaksi valikoitui Novita Nalle kukkakedosta päivänkakkara. Ihastuin tuohon lankaan, kun näin Helmiksen blogissa siitä neulotut sukat.

Koska pätkävärjätyt kantapäät eivät minusta näytä hyvältä, otin sukkiin kukkakedon lisäksi luonnonvalkoista Nallea kantapäihin ja kärkeen. Lankaa näihin kului 79 grammaa ja aikaa noin suurin piirtein ikuisuus, olen nimittäin tottunut neulomaan seiskaveikkaa ja siihen verrattuna Nalle tuntui hirmuisen ohuelta. Mutta joo, olen kuullut, että jotkut neulovat vieläkin ohuempia lankoja ;).

Sukkien lisäksi äiti sai juhlapäivänään lippahuivin, johon mallia otin Kotivinkin ohjeesta. Kangas on Marimekon Pelakuuta. Ommellessani tätä olivat aivot jossain kohdassa mennä solmuun (miten niin yksinkertainen voikin olla niin monimutkainen?). Laitoin huivin päähäni ja kysyin mieheltäni, onko tässä jotain vikaa. Mies katsoi minua pitkään ja tokaisi lopuksi: "Joo, on - se on huivi, jossa on lippa..." Että ei ehkä kannata tehdä samanlaista itselle ;)

3 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen tuo lippahuivi! Monta kertaa itselle suunnitellut tehdä, vaan aina jäänyt... Kauniit sukat ja olen samaa mieltä kannan ja kärjen värityksistä.
    Kauniita kevätpäiviä!

    VastaaPoista
  2. Lippahuivi on tosi kiva :).

    Ja täällä siis neuloja, joka yleensä käyttää Tico Ticon paksuista sukkalankaa :D.

    VastaaPoista