sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Tiimalasiharjoittelua ja sukkamonstereita

Ostin lähilankakaupastani heräteostoksena kerän punaisenkirjavaa Regian Flusi das Sockenmonster -lankaa, koska Pikkuapulainen tarvitsi kevättä varten ohuemmat villasukat kenkiinsä. Koska halusin nimenomaan mahdollisimman hyvin jalkaan istuvat sukat, päätin selättää tiimalasikantapääpelkoni ja opetella sen, Ullan ohjeella tietysti.

Ensimmäiseen kantapäähän en ollut erityisen tyytyväinen (tai oikeammin toiseen puoleen siitä), joten toiseen sukkaan päätin neuloa kantapäässä nurjalla kerroksella oikein sen silmukan, mikä seuraavalla kerroksella nostetaan. Näin sain aiemmassa sukassa olleet reiät pois, mutta tulos ei vieläkään ollut mieleinen.

Tein toiset sukat samasta langasta, tällä kertaa sinikirjavana, mutta niidenkään kantapäihin en ole ihan tyytyväinen. Onko olemassa joku kikka, miten tuon silmukannoston saisi yhtä hyväksi molemmilla puolilla? Nurjalla kerroksella nostetut silmukat siis ovat oikein siistit, haluaisin samanlaiset oikealla kerroksella nostetuista... Luulisi, ettei kyse voi olla kovin monimutkaisesta asiasta, mutta enpä vaan saanut sitä ratkaistua, vaikka kuinka sukkaa kääntelin ja luin aiheesta käytyjä keskusteluja.

5 kommenttia:

 1. Kauniita sukkia! Min en tuohon osaa sanoa mitään, kun teen sukat vanhanaikaisella kantapäällä.
  Aurinkoista sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Opettelin joskus tiimalasikantapään ja se oli ihan ok pesuun asti. Siis siisti reiätön. Pesussa tuli kääntymiskohtiin reikiä.

  Teen siis edelleen vanhanaikaisesti varresta kärkeen päin ja hyväksi todetulla metodilla kantapään :). En ymmärrä minäkään, miten sen tiimalasin saa kunnolla tehtyä.

  VastaaPoista
 3. Kauniita sukkia ovat. En osaa minäkään auttaa kantapääasiassa - en ole tehnyt tiimalasikantapäätä.

  Pinkeep on tavallaan neulatyyny. Siinä on kaksi vanulla ja kankaalla päällystettyä pahvilevyä ommeltu yhteen. Reunaan voi tökkiä nuppineuloja. Täytyy laittaa blogiin kuva vielä pinkeepistä, jossa on reunoissa neuloja.

  VastaaPoista
 4. Vastavierailulla blogissasi. Aivan ihania neuleita olet tehnyt! :)

  Minä olen painiskellut aivan samanlaisen ongelman kanssatuon tiimalasikantapään kanssa: toinen puoli menee nätisti, mutta toiseen jää reikiä. Muistelen kyselleeni samaa aisaa kanssaneulojilta, ohjeeksi sain vain että niitä silmukoita tulisi kiristää aivan hurjan paljon. Sen verran turhauduin, etten ole taas pitkiin aikoihin kamppaillut tuon tiimalasikantapään kanssa...

  VastaaPoista
 5. Värit on ainakin kivat. Ite en osaa tuommosta kantapäätä ollenkaan.

  VastaaPoista