sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Tyttömäistä meininkiä

Kiitokset kommenteista edelliseen postaukseen ja tervetuloa uusille lukijoille! "Mummotossut" kelpasivat saajalleen hyvin ja myös pikkusukille oli kuulemma tarvetta. 

Veljentyttö täytti 7 vuotta ja annoin lahjaksi lahjakortin, jolla hän saisi Hannah-tunikan valitsemistaan kankaista. Tätä ideaa olen käyttänyt aiemminkin - tuleepahan mieleisiä vaatteita. Kankaat kävimme yhdessä ostamassa raisiolaisesta Linnan kankaasta, jonka valikoimaan ja palveluun voi aina luottaa. Tunikasta tuli kovin tyttömäinen ja herttainen, kuten on saajansakin. Pikkukuvassa on vielä lähempää näkyvillä tuo etu- ja takakappaleiden kangas: sopivasti vaaleanpunaista, kukkia ja kimaltavaa hopeaköynnöstä ;)

Hihakankaasta sain vielä Pikkuapulaiselle hameen. Paras kiitos oli riemastunut huudahdus: "Minä tykkään hameesta!"  Niinpä tätä onkin valmistumisen jälkeen käytetty ahkerasti, pesun jälkeen se täytyy lähes salakuljettaa kaappiin, jotta sen saa silitettyä ennen käyttöönottoa. Aina mieluisan ei tarvitse olla monimutkaista: tässä lähtökohtana oli vain pitkä kangaskaistale, kuminauhaa vyötärölle ja vähän pitsinauhaa helmaan. Silti varmasti suosituin tekemäni vaate.

Puikoilla on vauvan nuttu ja housut elokuussa syntyvälle kaverin pojalle. Teen vanhalla tutulla Dropsin ohjeella, mutta aina sitä näköjään unohtaa, kuinka hirveän hitaalta ainaoikeinneule tuntuu...7 kommenttia:

 1. Onpas nättejä vaatteita...unelmissa olisi oppia ompelemaan...

  VastaaPoista
 2. Mainio idea tuo "lahjakortti" Tulee varmasti mieluisia vaatteita.

  VastaaPoista
 3. Ihanat vaatteet! Ja todella kaunis tuo tunikan malli.

  VastaaPoista
 4. Ihania vaatteita ja lahjakortti-idea on tosi kiva :)

  VastaaPoista
 5. Lapsen riemu ja ihastelu on se paras "palkka" :)
  Ja toi lahjakortti on kyl kiva idea!
  Ihana tunika ja ihana hame!

  VastaaPoista
 6. Ihania vaatteita :) Varsinkin tuo pikkuinen hame - yksinkertainen on joskus parasta!

  VastaaPoista
 7. Kaunis tunika ja toi valkean kankaan pikkukuvio on erityisen kaunis yksityiskohta.

  VastaaPoista