tiistai 3. syyskuuta 2013

Hidastumaan päin...

... on tämä blogin päivittäminen. Onneksi käsitöiden teko ei kuitenkaan ole hiipumassa. Tässä pikakelauksella muutamia viime aikoina valmistuneita.


Ensimmäisiä synttäreitä juhlineelle miehen sukulaistytölle Home Sweet Home -mekko Ottobresta 1/2012 koossa 86 cm. Ei mennyt ihan putkeen applikaatio, mutta lopputulos on kuitenkin ihan kivan tyttömäinen (ehkä vähän imeläkin).


2-vuotiaalle ystävän pojalle 92 cm -kokoinen Papana-paita  lyhythihaiseksi muokattuna. Kaava Ottobresta 4/2010. Kuvien asettelu ei näköjään taaskaan toimi ihan toivotusti ;)
 Kummipoikamme juhli 1-vuotissynttäreitään. Hänelle ompelin Mustikka-haalarin (Ottobre 6/2009) Naperonutun ihanasta joustofroteesta.  Näitä ommellessa oli paljon iloa Tosimummon haalarihousuopastuksesta. Lisäksi neuloin Angry Birds -possuhupparin Novitan Ipana-lehdessä olevalla ohjeella Novitan Nallesta. Possun virkkaamisessa oli mennä hermot... Mutta neule valmistui hyvissä ajoin jo puoli tuntia ennen juhlien alkua :).
Miehen villasukkatilanne vaati parantelua. Neuloin perussukat Marianne-karkkien värimaailmalla. Varren raidoissa neuloin aina 1. kerroksen kokonaan oikein, jotta raidoista tuli selvärajaisemmat. Lankana näissä tavallinen sukkalankani, Novitan 7 veljestä.


Olen Tosimummon fani, ponipaidassa kokeilin hänen tuplahihaopastustaan. Hyvin onnistuivat, tosin lyhyet hihat ovat vähän liian pitkät, mutta ensi kerralla korjaan senkin asian. Ponitrikoo on Sampsukasta, yksivärinen varmaankin suosikkikangaskaupastani Fabriinasta. Paidan kaavana Ines Ottobresta 6/2010.

Jo kesän aluksi ompelin itselleni tunikan Ikasyrin Soulbird-jerseystä. Kuvassa myös aiemmin päivitetty Pikkuapulaisen mekko samasta kaupasta ostetusta Keijuneito-jerseystä. Nämä molemmat Ikasyrin kankaat kuuluvat kaikkien aikojen suosikkeihini kankaissa - niin pehmeitä, laadukkaita ja kauniita.  


Ottobressa 4/2013 oli Princess Castle -kaava, johon Pikkuapulainen iski silmänsä - ja prinsessakankaaseen tietysti myös. Koska äidin ompelemat vaatteet eivät muuten ole kovassa huudossa, täytyi tämä toive tietysti toteuttaa. Prinsessakangas Royalkestoilta.

Facebookin Saumanvara-ryhmässä on parhaillaan menossa keräys, jossa ommellaan pehmoleluja Lastenklinikan infektio-osastolle K12. Itse osallistuin keräykseen kahdella pupulla (oranssi ja vaaleansininen), keskimmäisen ompelin Pikkuapulaiselle hänen toivomastaan kankaasta. Taitaa olla tyttären värisilmä enemmän paikallaan kuin äidin, kun tätä kuvaa katsoo... Esikuvana näille pupuille toimivat NuppuNeulan iki-ihanat puput, jotka matkaavat samalle osastolle iloa tuomaan ja uusia ystäviä etsimään. Ohje pupuihin on täällä. Ja nämä minun pupuni ovat tällaisia vähän poikkeavia versioita - unohdin nimittäin hännät.

7 kommenttia:

 1. Huh mikä määrä upeita käsitöitä! Josko sitä ryhdistäytyisi talvea kohti bloggaamisessa. On ollut ilmeisen mukava kesä kun niin moni on pitänyt hieman hitaampaa tahtia :D

  VastaaPoista
 2. Hirmu määrä ompeluksia ja joku neulekin joukossa. Minun ompelukone on vuosilomalla. :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana tuo possu-huppari :D

  VastaaPoista
 4. Ihania juttuja kaikki! Olet kerennyt paljon. Söpöjä pupuja <3

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania juttuja, erityisesti tuo pienen tytön mekko! possuhupparikin on kyllä ihana ja puna-valkoiset sukat :) Olet taitava!

  VastaaPoista