sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Ensimmäiset

Minulla on paha (?) tapa jäädä jumiin samaan ohjeeseen, tehdä monta samanlaista käsityötä (eri värisinä toki), vaikka maailma on täynnä ihania ohjeita (ja omista hyllyistäkin niitä varmaan löytyisi jo koko loppuelämän varalle, vaikka jokainen työ olisi erilainen). Tällä kertaa yllätin kuitenkin itseni ja tein sekä neuleen että ompeluksen minulle uudella ohjeella.

Pikkuapulainen sai jumpsuitin (kaava Ottobre 4/2012, koko 104 cm), jonka ompelu lähti tarpeesta - ei kuitenkaan jumpsuitin, vaan tuon ihanan kankaan. Oikeastaan en ihastunut kankaan kuvioihin, vaan siihen, miten valtavan pehmeä sen sisäpinta on. Finlaysonia lainaten: "Ihmisen ja maailman väliin tarvitaan jotain pehmeää" - ja sitä tämä puku on.  Kangas on Eurokankaasta, resorit omista valikoimista (ja niiden väri valittu juuri ennen kuin Pikkuapulainen päätti muuttaa lempivärinsä vaaleanpunaisesta siniseen). Ompelin mielestäni tätä ihan hirveän kauan ja muka huolellisestikin, mutta kyllä siitä vikoja löytyy. Aion kuitenkin olla sen enempää retostelematta niillä, jospa vaikka aikojen saatossa unohtaisin ne kaikki. Saajakin tykkää, vaikka resorit ovatkin vaaleanpunaiset.

Neulomusten saralla sain vihdoin tehtyä Revontulen. Tuo malli on houkuttanut kaikki nämä vuodet, aina ohjeen ilmestymisestä lähtien, mutta nyt vasta neuloin. Jos ihan tarkkoja ollaan, kerran aikaisemminkin yritin, mutta silloin siitä ei tullut mitään. Nyt sain neulottua huivin isoäidilleni 97-vuotislahjaksi. Lanka on Novitan Polkua (väri paprika), minulle uusi lankatuttavuus, mutta tuskin tulee tämän tutummaksi myöhemminkään, koska sitä ei kaiketi enää valmisteta. Ihan kiva lanka silti. Ja huivi on ihana. Näitä aion neuloa lisää (ei sitä nyt aina tarvitse uutta kokeilla, eihän?).


13 kommenttia:

  1. Voi, ihania töitä! Onko huivi vaikea tehdä, onnistuisikohan 12-vuotias?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Varmaan riippuu 12-vuotiaasta (itse en olisi tuon ikäisenä tuota neulonut, mutta enpä kyllä neulonut mitään muutakaan). Kuten yleensäkin näissä pitsijutuissa, ei se itse neulominen vaikeaa ole, mutta kaavioiden seuraaminen on joskus. Tässä 1. kaavio oli työläin katsella, mutta Facebookin Neulonta-ryhmän tiedostoissa joku oli kirjoittanut ohjeeksi tuon 1. kaavion alun. Sen kanssa ei ollut vaikeaa.

      Poista
  2. Niin söötti tuo pikku apulaisen haalari. Ja revontulihuivi on kaunis.

    VastaaPoista
  3. Hieno haalari ja huivi, ei ole vielä ainakaan tullut neulottua Revontulihuivia....

    VastaaPoista
  4. Kiva jumpsuitti ja huivi on todella kaunis! :)

    VastaaPoista
  5. Ihana kangas ja haalari! Upea revontulihuivi! Ihanat värit... Osaisinpa itsekin neuloa...

    VastaaPoista
  6. Hieno jumpsuit! Vitsit kun itsekin jaksaisi ja ehtisi nähdä vaivaa keskittyä ompeluun niin voisi tehdä lapsille kaikkea kivaa :D

    Montako kerää sulla meni polkua tuohon revontuleen? Mulla ois kerä ja kodin1ssä näytti olevan alekorissa myös, josko innostuisi neulomaan. Revontuli on mulla edelleen tekemättä ja tuosta tuli kyllä hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla meni hiukan yli kerä tuohon (on hieman ohjeen huivia pienempi, mutta luulisin, että kahdesta kerästä tulee ihan ohjeen mukainen ja kokoinen huivikin helposti). Hyvä tietää, että Kodin1:stä voisi Polkua saada, täytyypä käväistä siellä :)

      Poista
  7. Voi kuinka herttainen haalari ja Revontuli on kaunis!

    VastaaPoista
  8. Onnea ensimmäiselle Revontulelle!
    Puvussa puput ja leijonat kulkee sulassa sovussa. Miä löysin tänään kangaskaupasta (verhonauhan ostoreissulla) kivaa tyynykangasta, jota sorruin ostamaan, vaikka kodinhoitohuone pursuaa kankaita...

    VastaaPoista
  9. Hei!
    Blogissani on sinulle tunnustus, jos haluat ottaa sen vastaan.
    http://hapsuli.blogspot.dk/2013/02/new-blog-love-tunnustus.html

    VastaaPoista
  10. Valloittavan ihana tuo haalari :)

    VastaaPoista
  11. Kaunis revontuli. Itseäni ohje kiinnostaisi myös, mutta aloittaminen tuntuu ylivoimaisen vaikealta.

    VastaaPoista