lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kitaroita ja keskustalätsää

Kiitos kommenteista edelliseen postaukseen!

Kitarakuvioneuleiden sarja jatkuu... Facebookissa kiersi haaste, jossa luvattiin tehdä viidelle ensimmäiselle kommentoijalle jokin yllätys kuluvan vuoden aikana. Tartuin tähän ja sain ihanan helmistä tehdyn avainnauhan. Omalta seinältäni haasteen nappasi vain kaksi, joista toisen lapaset esittelin jo viime postauksessa. Toinen kommentoija oli kitaransoitonopettaja, joten päätin neuloa hänelle kitaralapaset. Piirtelin kivannäköisen kuvion ruutupaperille ja olin laskevinani kerroksetkin tarkasti. Kävi kuitenkin vanhanaikaisesti ja lapasista tuli liian pitkät, tai siis peukalo oli pari kerrosta liian ylhäällä. Niinpä ne jäivät omaan käteen ja neuloin uudet. Kuinka ollakaan, niistä tuli liian pienet, mutta onneksi veljentyttö huoli ne, vaikkei soitakaan kitaraa. Kolmas kerta sanoi toden ja sain viimein aikaiseksi lapaset, jotka kehtaan lähettää (ne ovat nuo alemman kuvan liilapohjaiset). Ei vähään aikaan kitaralapasia, kiitos! No, veli tosin toivoi sellaiset ensi jouluksi, mutta ehkä silloin taas huvittaa neuloa kitarakuviota. Ensimmäisiä (yläkuvassa olevia) lapasia lukuunottamatta muissa on kämmenpuolella pystyraidat. Tosimummo oli tehnyt hurmaavia kevätlätsiä lapsilleen Heidi&Finn-sivuston Downtown Hatin ohjeella. Olin itsekin ostanut tuon ohjeen jo aikoja sitten, mutta nyt sain lopullisen kimmokkeen kokeilla sitä. Ja hyvä on, että kokeilin, sillä se oli nopea, helppo ja tosi kiva. Näitä tulee tehtyä varmasti paljon lisää (sukulaiset, varautukaa, lätsiä tulossa)! Kangastakin meni yllättävän vähän. Olin tämän mangonkeltaisen Eurokankaan trikoon lopun nakannut jo tilkkupeittokasaan, kun ajattelin, ettei siitä riitä enää mihinkään vaatteeseen. Hyvin riitti ainakin hattuun ja jäi vielä tilkkupeittokasaankin.  
Majapuun villaneuloksesta syntyi setti Pikkuapulaiselle koossa 110 cm. Paita on muistaakseni Fall Basic -kaavalla Ottobresta 4/2013 ja housut ovat Saimit (Ottobre 1/2009). Vanhassa puutalossa asuessa talvella on välillä vähän viileää ja nämä ovatkin palvelleet yöpukuna - puuvillaisen yöpuvun päällä tosin. Villapaidan kanssa ei näin lauhana talvena ole montaa yötä nukuttu, mutta housut ovat olleet jalassa valmistumisensa jälkeen melkein joka yö.

7 kommenttia:

 1. Upeita hanskoja, taitavaa! Tuo lippislakki on kyllä tosi näppärän näköinen :)

  VastaaPoista
 2. Hurjan kauniita lapasia olet tehnyt.

  VastaaPoista
 3. Tommosta lippistä vois itekin pitää. Kiva!
  Onko noi maatuskapöksyt ja -paita?

  VastaaPoista
 4. Hei onkos kitarasukkia saatavilla? Kaverille joka täyttää 40 joka on kitaristi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti nyt on niin monta projektia jonossa, etten itse ehdi neuloa. Kaavakuvion kitarakuvasta voin kyllä lähettää, jos itse haluat neuloa sukat (tai saat jonkun toisen ne neulomaan). Laita sähköpostia hannaliini2 (a) gmail.com

   Poista
 5. Moikka!
  Olisko sulla antaa kitaaraa piirrustusta?
  Haluaisin tommoset tehdä lahjaksi :)
  Isabella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita mulle sähköpostia osoitteeseen hannaliini2 (a) gmail.com
   Koitan etsiä kuvan jostain :)

   Poista