keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Sukkaa, tossua, mekkoa...

...vähän kaikkea täällä (verkkaisesti) valmistuu. Bloggaaminen on kovin hiljaista, sillä koskaan ei tunnu olevan aikaa istahtaa koneelle niin, että saisi kokonaisen päivityksen aikaiseksi. 

Paljon kiitoksia edelliseen postaukseen tulleista kommenteista. Ei se kirjoneule vaikeaa ole, vähän keskittymistä vaativaa vain, ja kyllä kaikkien kannattaa kokeilla. Nipin ohje on tosi hyvä ja selkeä, kuvaakin on helppo seurata (joskus kun noita kuvia katsoessa joutuu kamalasti pinnistelemään. Jos sellainen kuva/ohje tulee vastaan, kannattaa käydä lukemassa, mitä Kardemummalla on kerrottavaa kirjoneuleiden tekemisestä).                                                                            
Viime viikonloppuna oli isänpäivä. Vanhempani viettivät sitä - ja ehkä vielä enemmän äitini pyöreän luvun synttäreitä - merellisissä maisemissa Utössä. Mikäpä siis olisikaan sopinut paremmin isänpäivälahjaksi kuin Merenkulkija-sukat. Äitini taas sai lahjaksi Aino-Elinan tossut, joiden ohje löytyy Novitan talvinumerosta vuodelta 2007. Molemmissa lankana on 7 veljestä.  


Ompelukonekin on surissut (vähän, mutta kuitenkin). Pitkästä aikaa halusin koittaa applikointia. Jälki ei ole kaunista, mutta Pikkuapulainen rakastaa pupumekkoaan, minä taas sen ihanaa, viininpunaista väriä. 

Viimeisenä haluan kertoa, kuinka jälleen törmäsin nettineulojayhteisön hienouteen: Aloin neuloa tädilleni synttärilahjaksi Novitan kevät/kesä-värikartassa olleesta purppuran värisestä seiskaveikasta sukkia. Lanka loppui kesken, kun en hoksannut tehdä vähän lyhyempää vartta (ja ennen kaikkea punnita lankaa ennen aloittamistani). Kaupasta tuota lankaa ei enää saa. Laitoin sitten hädissäni kysymyksen Facebookin neulontaryhmään, eikä mennyt juuri tuntia kauempaa, kun jo kuulin, että yhdeltä neulojalta voisin saada loppukerän (tai oikeastaan melkein kokonaisen kerän). Maanantaina meni kerä (toiselta puolen Suomea) postiin ja jo tiistaina olivat sukat valmiit. Näiden ohje on Novitan sukkaextrasta viime vuoden syksyltä (tosin muutin kantapään tavalliseksi vahvistetuksi kantapääksi, kun tiimalasikantapää ei kuulu suosikkeihini). Paljon kiitoksia tuolle pelastavalle enkelille, mikäli tänne eksyy!

7 kommenttia:

 1. Kauniita sukkia. Minulla on se toinen versio tehtynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sartsa! Olenkin odotellut, että koska sun Merenkulkijoista näkee valmista kuvaa (muistan nähneeni vain sen yhden kantapääkuvan) - ovat vissiin valmistuneet pukinkonttiin tai muuksi hyshys-työksi? Sen toisen version kaavio oli niin kammottavan pitkä, etten edes kuvitellut jaksavani tehdä sitä...

   Poista
 2. Että mä niin käyn täällä ihailemassa näitä sun neulomisia <3

  VastaaPoista
 3. Tulinpa heti vastavierailulle, kun olit blogissani käynyt kommentoimassa. Usein tulee tunne, että tässä blogissa olen ennenkin käynyt vaikka kuvittelee nimen perusteella sen aivan uudeksi blogiksi. Sinun kohdalla ei tuo kuitenkaan toteutunut vaan oikeasti olet aivan uusi blogi minulle, mutta tulen varmasti toistekin ja ihan ajan kanssa, sen verran mukavalta vaikuttaa ja hienoja neuleita sekä ompeluksia =)

  VastaaPoista
 4. Onpas hauskan näköiset tossut, iloiset kukat!

  VastaaPoista
 5. En käyttäny tomaattimurskaa kaalilaatikossani!! Laitoin mustan koskenlaskijan lisäksi aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa ja hieman enemmän nestettä kun ohjeessa.

  VastaaPoista
 6. Ihan on ylisöpöjä! Nuo tossut on niin herkut :)

  VastaaPoista